Een petitie voor het carnavalsfeestje Ulster Ouse Mafia is in één dag tijd meer dan 1.200 keer gedeeld. Maar veel bereikten de ondertekenaars er niet mee. Burgemeester Mulder van Hulst en de organisatoren van het evenement op de carnavalsmaandag hebben vrijdagmiddag afgesproken dat een grootschalig feest er deze carnaval niet in zit. De festiviteit wordt verplaatst naar de zomer.

Volgend jaar komt er zeker weer een carnavalseditie, verzekerde Jan-Frans Mulder. Hij heeft alvast toegezegd tijdig een vergunning te verlenen.De Mafiosi, die achter het dansfestijn Ulster Ouse Mafia zitten, gooien het dit jaar over een andere boeg. Het wordt een zomerse editie. Dat idee hebben ze zelf voorgesteld aan de burgemeester.Die wilde geen toestemming geven voor het festijn omdat het te kort dag werd om de boel te organiseren en te veel bezoekers zou trekken. Hij vreesde ‘een aanzuigende werking’. Eerdere edities trokken honderden mensen naar Hulst. De laatste keer waren er 3500 bezoekers.

In de startblokken

Organisator Jan-Willem Bartz was flink ontstemd over de weigering van de vergunning. Iedereen was ervanuit gegaan dat door het loslaten van de coronamaatregelen, ook dit feest in de buitenlucht op de Grote Markt weer kon. Hulst heeft veel zin in een feestje, bleek ook uit het aantal keer dat de petitie is ondertekend. Bovendien stonden de Mafiosi al in de startblokken om het evenement in anderhalve week van de grond te krijgen.In het gesprek ebde de boosheid wat weg en was er ‘begrip voor elkaars situatie’. Het is de bedoeling dat de zomerse editie eind augustus plaats heeft, tegelijk met de Vestingfeesten in Hulst. De Ulster Ouse Mafia gaat daarbij samenwerking zoeken met de Stichting Hulster Vesting en carnavalsvereniging De Vossen.