In een hoekje van de winkel staan twee jongens giechelend met een paar borsten in hun handen. “We gaan als vrouw”, grinnikt de één. Hun moeder staat er glimlachend bij. “Last minute carnaval gaat er wel in na twee jaar opgehokt te zitten. We zijn allemaal blij dat we weer even los mogen.” En dat zijn meer mensen, want het is ongekend druk in feestwinkel Party Max in Hulst.

“Ik kan me niet meer concentreren op school, ben alleen maar met carnaval bezig, ik heb er zin in”, zegt een jonge klant van de feestwinkel. Maar ja, voor welke outfit kies je dan als je maar zo kort de tijd hebt om je voor te bereiden of carnaval? Dilemma’s en blijdschap liggen in de carnavalswinkel dicht bij elkaar, nu het er na twee jaar éin-de-lijk weer van komt.

Bevrijdingsdag

Eigenaar Eric Buijsse praat zelfs over Bevrijdingsdag. “Je voelt het gewoon, je krijgt een bepaalde vrijheid terug. Het is natuurlijk niet helemaal te vergelijken, maar iedereen is er aan toe.” Alhoewel het aardig druk is in de winkel, maakt hij zich geen zorgen over tekorten in zijn voorraad. “Ik had er al een beetje rekening mee gehouden dat carnaval wel eens door zou kunnen gaan.” En dus kocht hij flink in.

Tot carnaval wordt het aanpoten in de winkel, verwacht Buijsse. “Maar dat heb ik er graag voor over. Normaal begint het carnavalsseizoen voor ons op 1 januari, dat is nu teruggebracht naar een dag of tien. Ja, laten we iets langer doorwerken, dat is geen probleem.”