Het is Forum voor Democratie ruimschoots gelukt voldoende steunbetuigingen te krijgen voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulst. Lijsttrekker Fred Walravens uit Hulst leverde maandagmiddag op tijd 76 zogenaamde ondersteuningsverklaringen in.

De partij moest op deze uiterste dag minimaal twintig ondertekende formulieren inleveren om mee te mogen doen aan de raadsverkiezingen van 16 maart. Donderdagmiddag was Fred Walravens nog volop bezig met het winnen van zieltjes; inwoners die hun handtekening wilden zetten onder de verklaring. Toen zat hij nog niet aan het benodigde aantal, maar vrijdag en dit weekend ging het opeens hard.

‘Fantastische steun in de rug’

“Een fantastische steun in de rug. En dat in zeven dagen! Vorige week maandag kregen we pas groen licht voor de gemeente Hulst. FVD’ers kunnen snel schakelen, dat is weer gebleken.” Hij is dan ook ’trots en blij’. “Maar vooral voel ik het besef dat er nu een grote taak en verantwoordelijkheid voor ons ligt.”Walravens – Statenlid voor de partij – vond dat Hulst, de gemeente waarin hij zelf woont, niet mocht ontbreken bij de verkiezingen, vandaar dat hij er bij het landelijk bureau op had aangedrongen om ook hier te mogen meedoen. Vorige week maandag kwam dan het verlossende bericht van het landelijk bureau. Daarna moest hij als de wiedeweerga kandidaten werven en voldoende ondersteuningsverklaringen bijeen brengen. Wie hem op de kandidatenlijst gaan vergezellen, wordt later deze week bekend.Nu de formulieren zijn ingeleverd, kan de campagne wat hem betreft beginnen. Een belangrijk verkiezingsthema is voor de partij het loslaten van alle coronamaatregelen. Dat is niet louter een besluit dat in ‘Den Haag’ valt, meent hij, de gemeenteraad beslist uiteindelijk hoe de gemeente daarmee omgaat.

Sluis doet ook mee

De gemeente Sluis bevestigt dat Forum ook in Sluis een kandidatenlijst met ondersteuningsverklaringen heeft ingeleverd. Betrokkenen houden hun mond dicht over wie op die lijst komen. Vrijdag wordt meer bekend, zegt een onderneemster uit Sluis.