Het Reynaertcollege in Hulst heeft maandagmiddag alle leerlingen naar huis gestuurd vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Alle klassen moeten in quarantaine en krijgen online onderwijs, zelfs de examenklassen.

Tijdens de lockdown mochten examenklassen en praktijkvakken wel fysiek onderwijs krijgen, maar nu is – noodgedwongen – iedereen naar huis gestuurd. Volgens GGD-richtlijnen moet een klas naar huis bij drie besmettingen of meer en dat geldt nu voor álle klassen.

Ene na de andere klas naar huis

In heel Zeeland wordt de ene na de andere klas naar huis gestuurd vanwege coronabesmettingen onder de leerlingen, zowel in het middelbaar onderwijs als bij de basisscholen, maar nergens is de situatie zo ernstig als bij het Reynaertcollege. En dat is ook niet gek: het aantal besmettingen per week was in Hulst nog nooit zo hoog als nu.Ook onder de docenten zijn er veel besmettingen. Onder het personeel zijn er 15 tot twintig mensen die positief getest zijn, een testuitslag afwachten of in quarantaine zitten. Vanmorgen kwamen er volgens rector Coen Raas meer dan honderd meldingen binnen van leerlingen en docenten die positief getest waren of in afwachting waren van de testuitslag.

Verschil met België

Daarbij loopt de school ook aan tegen het verschil in regels met België. Hier mag je bij een negatieve test na vijf dagen uit quarantaine, bij onze zuiderburen moet je hoe dan ook de tien dagen volmaken. En een deel van het personeel woont in België. “We kunnen onze medewerkers niet vragen om de wet te overtreden”, aldus Raas.

Lees ook:

Coronaweekcurve weer boven de vierduizend 

Foto© Omroep Zeeland/Flickr (Jos Verschuren uit Sint Jansteen)