De politie heeft vanochtend aan de Livingstonestraat in Hulst ruim honderd kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag opgeslagen in een garagebox, middenin een woonwijk.

Het vuurwerk lag in verschillende dozen opgestapeld in de garagebox. Volgens de politie gaat het om zwaar vuurwerk en waren de gevolgen bij een ontploffing niet te overzien geweest. “Gezien de categorie en het soort vuurwerk hadden bij een ontploffing tientallen woningen schade of erger kunnen oplopen.”Om die woorden kracht bij te zetten heeft de politie op Facebook een kaart gedeeld waarop te zien is welke woningen in de wijk schade op zouden lopen bij een ontploffing.

De woningen in ieder geval de binnenste cirkel zouden schade oplopen
De woningen in ieder geval de binnenste cirkel zouden schade oplopen┬ę Politie Basisteam Zeeuws-Vlaanderen

In de gemeente Hulst komen de laatste weken meerdere klachten binnen over zwaar vuurwerk dat wordt afgestoken. Voornamelijk jongeren zouden het vuurwerk afsteken en zich verplaatsen via brandgangen in de wijken. De klachten komen uit de wijken Moerschans en De Linie, maar ook uit Sint Jansteen en Kloosterzande.De daders zorgen niet alleen voor harde knallen, maar richten ook schade aan. Zo zijn in nog geen maand tijd al drie vuilnisbakken gesneuveld, in de Koolstraat en Poorterslaan, en moest op 21 november het bushokje aan de Koolstraat het ontgelden. Dat is dan alleen de schade die bij de politie bekend is.