“Heel jammer, want ik vind het een hele leuke burgemeester. Hij is altijd attent, leuke man”, klinkt de mening op straat over de huidige burgemeester Jan-Frans Mulder, die in oktober volgend jaar na negentien jaar met pensioen gaat. Hulstenaren hebben dan ook een flink eisenpakket wat zijn vervanger betreft. “Liefst een jonge burgemeester en het mag ook wel een vrouw zijn. Want de mannen zijn oververtegenwoordigd.”

Maar qua karakter mag de nieuwe burgemeester van de inwoners veel op burgemeester Mulder lijken. “Van mij mag er een nieuwe komen, maar wel zoiets als dat Mulder was. Hij activeert de mensen. En als je iets hebt, je komt ‘m tegen en je kan het hem gewoon vragen.”Verschillende wensen komen naar voren: “Openheid, contact zoeken, gewoon er zijn”, zegt een meneer. “Mulder zagen we regelmatig. Gewoon even over straat lopen, dat is goed.”

Dat de inwoners input mogen leveren, daar zijn de Hulstenaren enthousiast over. “Het gaat ten slotte over ons”, zegt een mevrouw. “Wij moeten ook alle voorzieningen betalen dus dan is het wel prettig als je een burgemeester terugkrijgt die mensen hier begrijpt.” Ze staan dan ook positief tegenover de enquête. “Als er ook echt naar geluisterd wordt, tenminste”, voegt een meneer toe.

Gelijk een opdracht

De Hulstenaren geven de nieuwe burgemeester ook gelijk een opdracht mee: “De binnenstad mag wel wat meer gepimpt worden”, zegt een mevrouw. “En dat er minder auto’s doorheen kunnen rijden”, klinkt het uit meerdere monden. “Die opdracht geef ik gelijk mee aan de nieuwe burgemeester en de wethouders”, wordt er gelachen.

Inwoners van de gemeente Hulst kunnen tot en met 24 december meedoen aan een online enquête om hun wensenlijstje voor de nieuwe burgemeester in te dienen.

Lees ook:

Gemeente Hulst vraagt inwoners mee te denken over nieuwe burgemeester