Politieke partij D66 doet in maart 2022 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Hulst. Pieter de Bruijn stapt naar voren als nieuwe lijsttrekker. Hij volgt Wouter Versluijs op, die verhuisd is naar Vlissingen.

Pieter de Bruijn (40) woont en werkt sinds 2018 in Clinge. Daarvoor was hij gevestigd in Noord-Brabant, waar hij werkzaam was als raadslid in de gemeente Gilze en Rijen. De Bruijn is ondernemer, hij heeft een IT-bedrijf. Hij zet zich al jaren in voor een duurzame(re) samenleving, een van zijn persoonlijke speerpunten.

De tweede plek op de lijst van D66 Hulst wordt vervuld door Margie Nijs uit Hulst. Nijs is werkzaam bij ZorgSaam als HR-manager. De nummer drie is Iris Hendriks uit Kloosterzande, ook ondernemer. Hendriks handelt in curiosa en antiek.

Nieuwe kandidatenlijst

D66 Hulst heeft veel nieuwe leden op de kandidatenlijst. De ambitie is om in de komende maanden een grote kieslijst samen te stellen met brede vertegenwoordiging uit de gemeentelijke samenleving. Nieuwe leden zijn van harte welkom. “Er is vernieuwing, verjonging en diversiteit in de gemeenteraad en het -bestuur nodig, en wij gaan dat aanjagen”, vertelt de Pieter de Bruijn. “Als we als gemeente conservatief blijven handelen, raken we onze aantrekkingskracht kwijt. We willen zorgen voor een veilige gemeente. Veilig, dus ook duurzaam en gezond om te wonen.”

Tijd voor actie

D66 Hulst vindt het tijd voor actie op dossiers zoals de vervuilde dijk bij Perkpolder, PFAS en kerncentrale Doel. De Bruijn: “We zijn er voor onze inwoners, dus we moeten voor hen opkomen en ons als gemeente laten horen. De oorverdovende stilte nu vanuit de Hulsterse politiek kan echt niet, als het om de veiligheid en leefbaarheid van ons allemaal gaat.”

Naast het thema duurzaamheid heeft D66 Hulst veel aandacht voor onderwijs en leefbaarheid. D66 kan rekenen en steunen op het grote netwerk van D66’ers in buurgemeenten, de provincie en de landelijke politiek. “Onze Tweede Kamerfractie draagt bij aan het oplossen van de onderwijsproblematiek. Dat is hard nodig, de huidige lokale partijen schieten daarbij tekort. We willen onze kleine kernen gezond maken en houden. En ervoor zorgen dat jonge gezinnen zich in deze regio vestigen en er willen blijven.” 

foto: Wendy Peereboom Fotografie