Den Dullaert in Hulst staat vrijdagmiddag in het teken van het Kom erbij-festival. Met dit evenement brengt Stichting Hulst voor Elkaar het aanbod aan activiteiten in beeld in de gemeente Hulst. Het Kom erbij-festival is voor jong en oud. In feestelijke sfeer kan iedereen kennismaken met wat er te doen is in de dorpen, wijken en buurten.

Het festival wordt gehouden in Den Dullaert aan de Sportlaan in Hulst, van 16.00 tot 20.00 uur. Organisator Mariska Sijs: “Met dit evenement zorgen we dat mensen in één oogopslag kunnen zien wat het aanbod is in de gemeente, van sport tot vrijwilligerswerk en creatieve activiteiten. Het festival bevordert sociale contacten en deelnemers kunnen in contact komen met de organisatie die bij hen past. De middag staat bol van plezier, gezelligheid, sport, kunst, cultuur en muziek. Verschillende organisaties en verenigingen zijn present. Ook hebben we aandacht voor vrijwilligerswerk en kijken we welke wensen er individueel zijn. Kortom, we hebben een breed aanbod in onze gemeente, met voor ieder een passende activiteit. Met het Kom erbij-festival helpen we inwoners door het aanbod op één plek overzichtelijk te presenteren zodat ze gemakkelijker een keuze kunnen maken en kunnen aansluiten. Het Kom erbij-festival is een gezellig evenement, met vertier, hapjes en drankjes.”

Voor jong en oud

Op het Kom erbij-festival in Den Dullaert zijn naast kraampjes met het aanbod en van verenigingen en organisaties ook optredens en activiteiten. Zo is er een Sportplein, waar je onder meer kunt testen hoe fit je bent en kunt kijken welke activiteit geschikt zou zijn. Op het Kinderplein kunnen de kleintjes hun hart ophalen, met springkussens. Voor de jongeren is bumpervoetbal, maar ook kunnen zij een VR-experience beleven en workshops volgen. Verder is er een Hobbymatch, om mensen met dezelfde interesses bij elkaar te brengen.

Wie doen er mee?

Organisaties die zich al hebben aangemeld voor het Kom erbij-festival, zijn: Bermuda Divers, Koor Volluid!, Schuldhulpmaatje Hulst, Vluchtelingenwerk, Stichting De Kerk in Klooster, Fanfare Excelsior Terhole, Vrouwengilde, Bijenvereniging, Fotoclub Flare, Bierkaai Brass, Kreatieve Vorming Hulst, Toneel Steen, Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Omroep Hulst, Bridgeclub, Jeugdcircus Reinardi, Stichting Reyn Art, HulstArt, CVR Transfiguratie, Muziekorkest Termieneke, Fotoclub Hulst, Jongerenwerk en Stichting Hulst voor Elkaar.

Organisaties die zich nog willen aanmelden, kunnen contact leggen via 0114-684700 of e-mail: info@hulstvoorelkaar.nl. Het Kom erbij-festival wordt volgens de actuele RIVM-richtlijnen van de overheid georganiseerd, met een maximum aantal bezoekers en een coronatoegangsbewijscheck aan de deur.