Feest op basisschool ’t Vogelnest in Hengstdijk. Daar werd woensdag het nieuwe ANWB-verkeersplein geopend. De basisschool in Hengstdijk is de eerste school in Nederland die zo’n plein met rotonde, wegen en verkeersborden krijgt. Uit 300 inzendingen werd onder andere ’t Vogelnest gekozen. De leerlingen maakten er al meteen driftig gebruik van.

De ANWB legt in elke provincie één verkeersplein aan. Het ANWB-verkeersplein is bedoeld om kinderen te laten oefenen met allerlei situaties die ze kunnen tegenkomen op de weg. Ze leren de verkeersborden kennen en welke regels daarbij horen. Ook raken ze vertrouwd met andere weggebruikers.

Burgemeester Jan-Frans Mulder was woensdag bij de opening ook van de partij, samen met gedeputeerde Harry van der Maas die het verkeersplein namens de provincie Zeeland had mogelijk gemaakt.

Foto: gemeente Hulst