Wethouder Diana van Damme – Fassaert (PvdA) stopt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 als wethouder van de gemeente Hulst. “Het is mooi en genoeg geweest. Tijd om plaats te maken voor anderen, voor jongeren”, aldus de wethouder.

Van Damme – Fassaert was de afgelopen 24 jaar actief als gemeentebestuurder. Veertien jaar geleden werd ze de eerste vrouwelijke wethouder van Hulst. De tien jaar daarvoor was ze actief als raadslid. 

Wie de opvolger Van Damme – Fassaert binnen de PvdA wordt, is nog niet bekend. Het bestuur stelt een kandidatenlijst op en wacht ook de uitkomst van de verkiezingen en de daaropvolgende coalitie-onderhandelingen af. “Maar het zal geen moeite kosten om binnen of buiten de eigen gelederen een geschikte kandidaat te vinden”, aldus de partij.

Naast PvdA vormen Algemeen Belang Groot Hulst, CDA en VVD momenteel de coalitie in Hulst.