Bewoners en toeristen in Hengstdijk, Kloosterzande en omgeving kunnen vrijdagavond 13 en zaterdag 14 augustus verkeershinder ondervinden van de jaarlijkse Ronde van Hengstdijk en de Delta-dikkebandenrace in Vogelwaarde. Verkeer vanuit Hengstdijk en Kloosterzande mag niet over Rapenburg. Gasten van recreatiecentrum De Vogel en de boerderijcamping krijgen bij de receptie een extra instructie wanneer ze vertrekken van de camping.

Rapenburg, de doorgaande route door Vogelwaarde, is vrijdag vanaf 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer, met uitzondering van de ambulance, brandweer en politie. Vanaf de Zuidweg ten noorden van Vogelwaarde tot de rotonde op de provinciale weg N290 kan er niemand door.

Verkeer richting Hulst en Terneuzen of Axel wordt bij het kapelletje omgeleid. Wielercomité Hengstdijk waarschuwt inwoners en toeristen in Hengstdijk en Kloosterzande om al direct over Kuitaart en Terhole te gaan of langs de zeedijk naar Terneuzen te rijden en niet zelf een route te gaan zoeken.

Automobilisten die toch denken door Vogelwaarde te kunnen rijden, komen ‘in een forse omleiding terecht langs smalle wegen waar ook nog eens vrachtverkeer kan komen als tegenligger’. “Probeer ook niet om ergens een route te kiezen ten westen van Hengstdijk en Vogelwaarde want daar is het parkoers namelijk, we rijden Vogelwaarde, Hengstdijksekeiweg, Copwijckseweg, door de polder naar de Kampensedijk en zo via de Driegezustersdijk naar de paralelweg naar Stoppeldijkveer, via de Paralelweg naar Rapenburg-Tol en zo naar Rapenburg naar de finish bij Café ’t Karrewiel”, waarschuwt het wielercomité.

Voor de kampeerders die zaterdag op hun plekje arriveren, is er volgens organisator Eddy de Kort niet veel aan de hand. “Die rijden met de rijrichting mee, dus als de bezemwagen is gepasseerd kunnen ze er achteraan rijden. Dat kan hooguit 5 minuten oponthoud zijn op een hele vakantie. In Frankrijk kom je daar niet mee hoor!”

Toeschouwers zijn wel van harte welkom, want via het trottoir kun je overal komen. Meer info over het programma op Wielercomité Hengstdijk