Vanaf 16 juli staan de uitzendingen van Omroep Hulst volledig in het teken van de afscheidsfeestjes en eindmusicals van de veertien basisscholen in de gemeente Hulst. Omroep Hulst zendt tot en met 23 juli, elke dag één of twee optredens uit, telkens om 16.00 en een herhaling om 19.00 uur.

De eindmusicals, filmpjes en muzikale optredens van de leerlingen van groep 8 dreigden dit jaar door corona opnieuw in het water te vallen. De basisscholen mochten weliswaar weer wat organiseren rond het afscheid van de oudste scholieren, maar publiek van ouders, grootouders en broertjes en zusjes was nog steeds niet welkom op de scholen. Dan werden de groepen toch te groot.

Omroep Hulst benaderde de basisscholen in de gemeente dan ook met de vraag of ze het leuk zouden vinden als de eindmusicals worden opgenomen en uitgezonden. Die reageerden meteen enthousiast. Samen met de cameraploeg van Icon Broadcast Group en PB Video is Omroep Hulst de afgelopen weken op alle basisscholen geweest, vertelt Saskia de Kind. Vrijdag 9 juli wachten de laatste – waarschijnlijk meest lastige – opnames in het Verdronken Land van Saeftinghe waar groep 8 van basisschool Willibrordus als afscheid gaat glijden en glibberen in de geulen in Saeftinghe.

Uitzendschema

Omroep Hulst is via Delta bereikbaar op kanaal 112, via KPN op kanaal 1435 en via T-Mobile op kanaal 745. De uitzending is ook te volgen op de website www.omroephulst.tv

16 julivrijdagmusical ‘Junglebeat’Nobelhorst – Hulst
17 julizaterdagfilm Film ‘De Amulet’Ter Doest – Graauw/ Sint Jozef – Nieuw Namen/St. Bernardus – Clinge
18 julizondagmusical ‘Gewoon Super’’t Getij – Kloosterzande
Lipdub’t Vogelnest – Hengstdijk
19 julimaandagmusical ‘Expeditie Beachclub’De Schakel – Vogelwaarde
20 julidinsdagmusical ‘Over de kop’De Oostvogel – Lamswaarde
21 juliwoensdagmusical ‘Junglebeat’Inghelosenberghe – Sint Jansteen
vlogHeidepoort – Heikant
22 julidonderdagmusical ‘De geheime gympies’Moerschans – Hulst
lipdubDe Wereldboom – Hulst
23 julivrijdaguitstap SaeftingheSt. Willibrordus – Hulst