Inwoners van gemeente Hulst hebben er een handig instrument bij om hun weg te vinden in hun woonplaats. De website www.zoishulst.nl biedt antwoord op allerlei vragen, variërend van ‘waar vind ik een sportclub’ tot ‘hoe regel ik zorg en ondersteuning?’

Zoishulst.nl is een sociale kaart met informatie over onder meer welzijn, gezondheidszorg, sociale organisaties en maatschappelijke dienstverlening. De sociale kaart is er voor alle inwoners, niet alleen voor de kwetsbare doelgroep. Het is een laagdrempelig platform waarop alle ‘hulpbronnen’ per thema zijn verzameld.

De website wordt steeds uitgebreid, met onder meer activiteiten, cursussen en programma’s. Dat maakt www.zoishulst.nl niet alleen een toegankelijke zorgkaart, maar ook handig als inwoners praktische vragen hebben over geld, jeugd en gezin, meedoen en meehelpen, sport en bewegen, werken en leren, wonen en vervoer en zorg en welzijn.

Praktisch

Zoeken kan op trefwoord, thema of via een kaart. De website geeft direct antwoord op vaak gestelde vragen. Via de zoekbalk of per thema is het antwoord te vinden. En staat een vraag er niet bij, dan is Stichting Hulst voor Elkaar het aanspreekpunt.

Op de website is ook ruimte voor (vragen over) opvoeden, gezondheid, vrijwilligerswerk en inkomen. Dit om problemen in een vroeg stadium bespreekbaar te maken en te helpen oplossen.

Foto: Wethouder René Ruissen geeft symbolisch het startsein voor www.zoishulst.nl.