De internationale veldrit Vestingcross in Hulst wil het wereldkampioenschap veldrijden naar Zeeland halen. De gemeente Hulst en de provincie Zeeland gaan zich officieel kandidaat stellen voor het WK van 2026. Vanmorgen werden op het voormalige veerhaventerrein in Perkpolder de plannen bekendgemaakt.

De plannen werden toegelicht door wethouder Jean-Paul Hageman (gemeente Hulst) en Jo-Annes de Bat namens de provincie Zeeland (gedeputeerde sport). “Als het WK komt, zetten we Zeeland en met name Hulst op de kaart”, aldus Hageman. “Het WK wordt in tachtig landen uitgezonden op TV.”

Andere kandidaten

De UCI moet nog een beslissing nemen over de toewijzing van het WK. “Er zijn ook andere kandidaten die het WK willen binnenhalen: Italië en België. Maar we zijn er positief over”, aldus De Bat.Gedeputeerde Jo-Annes de Bat en wethouder Jean-Paul Hageman (foto: Omroep Zeeland)

“We hebben gezien dat de Vestingcross een groei heeft doorgemaakt de afgelopen jaren”, vertelt de gedeputeerde. De Vestingcross bestaat sinds 2017 en telde dit jaar voor het eerst mee in de Wereldbeker, het hoogste internationale niveau.

Wereldkampioenschap veldrijden in de afgelopen en komende jaren

JaarPlaatsLand
2026??
2025LiévinFrankrijk
2024TaborTsjechië
2023HoogerheideNederland
2022FayettevilleVerenigde Staten
2021OostendeBelgië
2020DubendorfZwitserland
2019BogenseDenemarken
2018ValkenburgNederland

De Vestingcross wil in 2026 opnieuw uitwijken naar Perkpolder, zoals begin januari ook gebeurde. Toen om het publiek op afstand te houden vanwege corona. In 2026 wil men naar Perkpolder uitwijken om meer toeschouwers te kunnen huisvesten.Denise Betsema was in januari de sterkste in de Vestingcross, die in Perkpolder werd gereden (foto: ANP)

Lees ook: