Verkeer op de weg van en naar Graauw moet zachter rijden door Zandberg. De gemeente Hulst pakt dit najaar de doorgaande weg door de buurtschap aan.

Vanaf dit najaar mag het autoverkeer nog maar maximaal dertig kilometer per uur rijden door Zandberg in plaats van vijftig. Daarvoor gaat de weg op de schop. Het wegdek van de Zoutestraat en Zandbergsestraat dat nu op veel plekken beschadigd is, wordt vervangen voor nieuw asfalt en er komen fietsstroken langs beide kanten van de weg. Aan de westzijde van de Zandbergsestraat komen parkeervakken voor auto’s.

Bebouwde kom schuift iets op

Ook de entree van de buurtschap verandert. De bebouwde komgrens schuift iets op. Deze komt in beide straten te liggen op de plek waar ook nog twee druppels (bobbels) in het wegdek worden gelegd.

De kruising van de Zoutestraat en de Zandbergsestraat, in de bocht met de Standerdmolenstraat, krijgt een verhoogd plateau. Op de locatie waar het fietspad overgaat in de rode fietsstroken is een fietsoversteekplaats voorzien.

Kosten

De kosten voor de werkzaamheden bedragen ongeveer 250.000 euro. Het is de bedoeling dat de aanpassingen in het najaar van dit jaar gebeuren. Inwoners van Zandberg mogen hun zegje doen over de aanpassingen.