Wie komt er in aanmerking voor de pelgrimstas? Deze bronzen onderscheiding wordt in november dit jaar weer uitgereikt aan inwoners van de gemeente Hulst die zich hebben ingezet voor de samenleving.

Burgemeester Jan-Frans Mulder roept de inwoners op om mensen aan te melden die deze onderscheiding verdienen. ‘We leven in een maatschappij waar het geven van complimenten en schouderklopjes niet steeds vanzelfsprekend is. Daarom hebben we sinds 2000 in onze gemeente de Pelgrimstas’.

De Pelgrimstas is symbolisch. Iemand draagt ‘een tas’ vol goede ideeën aan. Of verrichtte een tas vol goede daden. Het is ook knipoog naar één van de beroemdste inwoners van Hulst: Reynaert de Vos. Deze vos ging immers op pad met zijn pelgrimstas.

Iets bijzonders en speciaals 

De pelgrimstas is enkel bedoeld voor inwoners van de gemeente Hulst. Zij moeten iets bijzonders en speciaals hebben gedaan voor de Hulster samenleving. Aanmelden kan door een brief te sturen naar de burgemeester, per mail of per post. Mailen kan naar bestuursondersteuning@gemeentehulst.nl. De aanvrager moet hierin uitleggen waarom hij of zij vindt dat de voorgedragen persoon een pelgrimstas verdient en op welke manier deze inwoner zich heeft ingespannen voor de samenleving.

De uitreiking staat gepland op vrijdag 5 november.