Burgemeester Mulder van Hulst is op twee weken na de langstzittende burgemeester van Nederland.

‘Nipt’ ligt de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, nu aan kop. Twee weken scheelt het maar. Jan Frans Mulder van Hulst is – nu Jan Lonink van Terneuzen onlangs is vertrokken – de langstzittende burgemeester van Zeeland. Maar die koppositie heeft hij landelijk nét niet.

Lenferink zit op het pluche vanaf 15 mei 2003, Mulder volgde twee weken later op 1 juni.

Eed afnemen

Mulder gaat per 1 juni zijn vierde periode in. Commissaris van de Koning Han Polman zal hem die dag de eed afnemen tijdens een buitengewone raadsvergadering die via een livestream te volgen is.

De ambtsperiode van zes jaar maakt hij niet meer vol. Over vier jaar wordt hij zeventig en dan moet hij stoppen. Zo lang gaat hij waarschijnlijk niet meer door. Mulder heeft aangegeven dat hij de huidige raadsperiode wil afronden en zijn kennis en ervaring wil inzetten om na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 de nieuw verkozen raad en het nieuwe college in te werken, totdat er, op voordracht van de nieuwe gemeenteraad van Hulst, een nieuwe burgemeester wordt benoemd.