De gemeente Hulst neemt dit jaar de kruising Van der Maelstedeweg met de Absdaalseweg – ook wel het Scharnier of de Knossel genoemd – onder handen. Het kruispunt en het gebied tot aan brasserie Oud Hulst krijgen een andere indeling en gezicht, laat de gemeente weten. Binnenkort start de inspraak.

De huidige kruising dateert van 2004. De gemeente had toen al een hele kluif aan de herinrichting. En nu, 17 jaar later, is dat niet anders. Toegenomen verkeersdrukte van en naar het centrum maakt dat automobilisten er vaak moeten wachten. Fietsers voelen zich er ook niet veilig. De gesprekken over de herinrichting van de kruising zijn ook al weer een tijd aan de gang. Allerlei scenario’s kwamen afgelopen jaren voorbij. Zo is gesproken over de aanleg van een rotonde en het plaatsen van verkeerslichten. Maar al die scenario’s zijn aan de kant gezet. Besloten is dat de route vanaf de Van der Maelstedeweg naar de Absdaalsweg de doorgaande route wordt.

Hoe dan precies, is nog de vraag. Dat wordt nu uitgewerkt. Vanaf dit voorjaar gaat het plan de inspraak in en kunnen mensen er op reageren.

Voorbereidingen

Wel starten deze maand al de voorbereidingen. De hoek van de Buitenvest wordt aangepast. Een gedeelte van het water wordt gedempt, zodat meer ruimte ontstaat voor de herinrichting. Deze werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Daarna leggen DNWG en KPN tot de zomer kabels en leidingen aan. De uiteindelijke herinrichting staat gepland voor de tweede helft van het jaar.