Ted van der Zanden uit Kloosterzande zamelt al jaren zwerfafval in tijdens lange wandelingen. Soms kwam hij onderweg zoveel afval tegen; teveel om mee te nemen. Daarop besloot hij er apart voor op pad te gaan met de fiets. Bijna elke week maakt hij nu een afvalronde.

Volgens Schoon Zeeland, de Zeeuwse campagne voor een schone, zwerfafvalvrije provincie, is hij een echte opruimheld. Meerdere inwoners hadden Ted van der Zanden genomineerd voor de titel. Wethouder Gino Depauw van de gemeente Hulst overhandigde hem zaterdag op de Landelijke Opschoondag een attentie voor zijn inzet, een pinnetje om op te prikken met de tekst Trots op ons Schoon Zeeland (TooSZ). Dat gebeurde geheel coronaproof met hulp van een afvalgrijper.

Behalve Van der Zanden kregen ook Annie Ruben-van Driel uit Hoek en Jasmine Bolsius uit Hoofdplaat een blijk van waardering van wethouders Ben van Assche van Terneuzen en Rian de Feijter van Sluis. De overige genomineerden krijgen de pin per post toegestuurd.