Burgemeester Jan Frans Mulder nam maandagmiddag gewapend met een anderhalve meter rood potlood een kijkje in Den Dullaert in Hulst. Het gemeenschapscentrum is een van de twee stembureaus in de gemeente Hulst die maandag al de deuren openden. De kiezers druppelden de hele dag binnen.

Het stembureau had de zaken prima op orde, concludeerde Mulder bij zijn bezoek. Kiezers kwamen via de hoofdingang binnen en verlieten het stembureau, na het uitbrengen van hun stem, via een andere deur. Niet meer dan drie personen tegelijk; daar zagen toezichthouders op toe.

Stemmen doet de burgemeester zelf pas woensdag, want stemmen op maandag en dinsdag is vooral bedoeld voor inwoners die behoren tot een risicogroep.

Om 19.00 uur ’s avonds hadden 608 inwoners hun stem uitgebracht in Hulst en Kloosterzande, waar het andere stembureau is. In totaal waren er 2.120 briefstemmen uitgebracht. Dat aantal komt overeen met 42,5% van de kiesgerechtigden in de leeftijd van 70 jaar of ouder.

Burgemeester Jan Frans Mulder heeft even zijn handen nodig om zijn mondkapje om te doen. Voorlichtster Micaëla Boone helpt hem een handje.
De leden van het stembureau zitten achter glas.
Stemformulieren gaan in stembus nummer 22.